Начин на приготвяне
Лещата се измива и се кипва в малко количество вода. Прецежда се и се сипва в гювеча в който ще се готви. Налива се хладка вода.
Лукът, чушката и моркова се нарязват и се запържват в олиото. Прибавя се и нарязания домат. Сместа се сипва в гювеча.
Картофите се обелват и се нарязват на кубчета. И те се прибавят към ястието. Посолява се, захлупва се и се поставя в студена фурна.
Включва се 250 и се готви около един час.
Прави се запръжка от брашното и червеният пипер. Разрежда се с част от лещата и се изсипва в гювеча. Връща се пак във фурната за десетина минути.
Подправя се с чубрицата и магданоза.
Питателна и сгряваща яхния от леща в гювеч, която когато и да приготвите, резултатът ще е винаги вкусен!