Английски гювеч

Английски гювеч1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
50 мин.
Готвене
75 мин.
Общо
125 мин.
Порции
6

Необходими продукти

  • кайма - 500 г
  • боб - 400 г сварен, от консерва
  • домати - 400 г
  • люти чушки - 1 бр. сухи
  • лук - 250 г, кромид
  • чесън - 1 - 2 скилидки
  • орехови ядки - 1 к.ч. счукани
  • кашкавал - 125 г
  • доматено пюре - 1 с.л.
  • олио - 2 с.л.
  • черен пипер - на вкус, смлян
  • сол - на вкус
  • За тестото
  • брашно - 1 ч.ч.
  • бакпулвер - 2 ч.л.
  • яйца - 1 бр.
  • прясно мляко - 1 к.ч.
  • масло - 125 г, краве
  • кашкавал - 150 г
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тенджера с 1 с.л. затоплено олио, сложете каймата и я пържете на тих огън, докато покафенее, след което я подправете с изчистената и ситно нарязана чушка и я пържете още 2-3 мин.

Прибавете нарязаните на парченца домати и доматеното пюре и оставете сместа да поври 10-15 мин., докато се сгъсти.

В тиган с останалото олио запържете нарязания на ситно лук и чесън за около 5 мин. и го сипете при каймата.

Добавете отцедения и подсушен боб, настъргания кашкавал, черен пипер и сол на вкус и бъркайте, докато получите еднородна смес.

Смесете брашното, солта и бакпулвера, добавете маслото и половината от настъргания кашкавал, направете дупка в средата на сместа, чукнете в нея яйцето, сипете млякото и замесете тесто.

Изсипете го в йенска тенджера или гювеч, покрийте го със сместа от боб и кайма, по края поръсете със счуканите орехи и посипете с останалия кашкавал.

Печете ястието в предварително загрята на 190 градуса фурна около 20-25 мин.

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: