Ezine.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Класически английски фъдж

Класически английски фъдж

Аника ВойтАника Войт
Експерт
2088171k1
Класически английски фъдж
Снимка: Аника Войт
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
105 мин.
Порции
18
"Английски фъдж, който е класика сред сладкишите от тази кухня"

Необходими продукти

  • прясно мляко - 1 ч.ч.
  • захар - 1 ч.ч.
  • какао - 4 с.л.
  • ванилия - 1 бр.
  • яйца - 4 бр.
  • брашно - 1 ч.ч.
  • орехи - 1 ч.ч
  • бакпулвер - 1/2 малко пакетче
  • ЗА ЗАЛИВКАТА
  • какао - 4 с.л.
  • масло - 4 с.л.
  • вода - 4 - 5 с.л. студена
  • пудра захар - 8 с.л.
  • пудра захар - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

С миксер разбъркайте яйцата и захарта до получаване на гъст и пухкав крем. Добавете ванилията и 4 с.л. какао. На тънка струя добавете прясното мляко и леко разбъркайте.

Ореховките ядки наситнете добре и прибавете към сместа.

На финала е ред да се добави брашното и бакпулверът, който предварително сте пресели със сито.

Сместа за класическия английски фъч изсипах в кръгла тавичка с диаметър 20 см. Предварително я намазах с масло и сложих на дъното и кухненска хартия.

Изпечете английския сладкиш в предварително загрята фурна на 200°C за около 30 час. Преди да го извадите, проверете с дървена пръчка дали е изпечен добре отвътре.

Докато фъджът се пече, пригответе шоколадовата заливка. В малка тенджера разтопете маслото, добавете какаото, водата и захарта. Оставете за десетина минути на слаб огън и преместете настрани, за да може леко да изстине.

Щом сладкишът е готов, го извадете от фурната и залейте със сиропа.

Приберете в хладилника да стегне и след час може да сервирате класическия сладкиш.

По желание поръсете с пудра захар.

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: