Начин на приготвяне
За този вкусен фъдж тенджерка се поставят захарта, прясното мляко и какаото. Слагат се на котлона и се загряват, докато захарта се разтопи.
Млякото не трябва да завира. Прибавя се нарязаното на кубчета краве масло, като сместа се разбърква периодично.
Когато маслото се усвои, тенджерката се дръпва от котлона и сместа се оставя да се охлади. От нея се заделят около 15 супени лъжици за шоколадова заливка.
Яйцата се разбиват и на струйка, при непрекъснато бъркане се наливат в охладеното какаово мляко. Добавят се пресятото брашно заедно с бакпулвера и ванилията, а накрая счуканите орехи.
Сместа се разбърква до еднородност и прехвърля в тавичка, покрита с хартия за печене.
Шоколадовият сладкиш се пече в предварително загрята на 180 °C фурна за около 35 минути.
Когато е готов, се нарязва на квадрати и залива с помощта на лъжица със заделеното подсладено какаово мляко.
Шоколадовият фъдж се оставя да престои поне 12 часа.
По желание може да се намаже или декорира с течен шоколад, след което е готов за сервиране.