Начин на приготвяне
Лесен, вкусен и икономичен сладкиш, просто опитайте! Няма мляко, няма яйца, ето как да го приготвите.
В купа се смесват сухи съставки - брашно, какао, бакпулвер и захар.
Отделно се смесва вода и олио, смесваме сухи и мокри и всичко се разбърква на кексова смес. На мен ми се стори рядка, и затова добавих още малко брашно.
Сипва се върху хартия за печене в правоъгълна тава 20 на 30 см. Печем сладкиша в загрята фурна на 180 градуса до суха клечка около 30 минути, зависи от печката. Изваждаме на решетка, за да се охлади.
На водна баня се загрява олио и парченца черен шоколад, докато се разтопи. С къдрав нож се нарязва готовия сладкиш на парчета с желаната големина и намазвате с разтопен шоколад.
Охладен, сладкишът се поръсва с натрошени с чукче бадеми. Този икономичен шоколадов сладкиш надмина очакванията ми.Чудесен шоколадов сладкиш за кафе с приятели!
По рецепта на чичо Росен.
Ако не искате постен сладкиш, можете да замените олиото с масло (1 с.л.).