Начин на приготвяне
Разбъркайте настърганата круша с рома и оставете да престои, докато приготвяте останалата смес за сладкиша.
Разбийте добре крема сиренето с двата вида захар и добавете яйцата едно по едно. При непрекъснато разбиване добавете и разтопеното краве масло и заквасената сметана.
След като крушата се е киснала около 20 минути, я добавете към сместа. Объркайте и започнете да добавяте на части предварително смесените какао, брашно и бакпулвер.
Бъркайте с лъжица до получаване на еднородна смес. Сместа изсипете върху тава, застлана с хартия за печене и сложете да се пече в умерено загряна фурна. Към края проверявайте готовността с клечка.
Готовия шоколадов сладкиш с круши поръсете с малко пудра захар, след като леко изстине.