Постен шоколадов сладкиш

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
6322k324k
Постен шоколадов сладкиш1 / 2
03/03/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
60 мин.
Порции
10-12 парчета
"Шоколад, шоколад и пак шоколад - вкусен и много идеен сладкиш за тези от вас, които обожават шоколад, но държат и на фигурата си"

Необходими Продукти

  • брашно - 1 и 1/2 ч.ч.
  • захар - 1 ч.ч.
  • какао - 1/4 ч.ч. натурално
  • сода бикарбонат - 1 ч.л.
  • сол - 1/2 ч.л.
  • олио - 1/3 ч.ч.
  • оцет - 1 ч.л. ябълков
  • ванилия - 2 прахчета
  • вода - 100 мл
  • кафе - 100 мл еспресо
  • орехи - 50 г натрошени
  • за глазурата
  • какао - 2 с.л.
  • мазнина - 2 с.л. растително масло
  • захар - 6 с.л.
  • вода - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Включете фурната на 170-180 градуса. Пресейте брашно в купа и разбъркайте със солта и содата, какаото, захарта и ванилията.

Добавете постепенно олиото, водата и оцета. Объркайте накрая добре с орехите, а може да добавите и стафиди по желание или други сушени плодове.

Сипете сместа върху тава или форма за кекс, застлана с хартия за печене. Сложете да се пече за около 30-35 минути. Проверете накрая готовността с клечка.

Оставете готовия сладкиш да изстине и го нарежете. Залейте го с глазурата, която се приготвя от разтопените заедно какао, захар, мазнина и вода.

Рейтинг

4.4
512
43
33
21
10
Дай твоята оценка:

Коментари

изи
изи
Не спазих точно рецептата- направих го с бакпулвер, малко мусковадо, кокосово масло и добавих портокалови кори,не правих глазура, но стана просто отличен. Благодарности за рецептата!
23.04.2015 11:07
Нати
Нати
Който го е направил, сложил ли е кафето?
19.10.2013 16:54
1
anna
anna
а с кафето какво правим?
31.03.2013 15:48
1
аз
аз
А с еспресото какво стана?
24.03.2013 16:34
1
глен
глен
маслото помага за стягане в комбинация с какаото! А колкото повече какао се прибавя, толкова по-гъста става консистенцията
02.04.2012 17:41
Ema
Ema
Богу, какаото помага за стягане?
02.04.2012 16:12
глен
глен
аз прибавих още 1 с.л. какао, но и с 2 се получава - като изстине се стяга
18.03.2012 18:27
1
Зорница
Зорница
Глазурата се получава доста рядка и течна. Правих я два пъти и резултатът беше един и същ. За вкуса ще споделя след като го пробвам.
18.03.2012 16:59