Английски бифтек

Английски бифтек1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • говеждо месо - 600 г
  • яйца - 4 бр.
  • брашно - 2 - 3 с.л.
  • олио - 1 ч.ч.
  • масло - 20 г краве
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разделете месото на 4 парчета по 150 г, с тъпата страна на ножа леко ги начукайте, поръсете ги с черен пипер, сложете ги в порцеланов съд, полейте ги с част от олиото и ги оставете за 2 часа на хладно.

След което ги посолете, сложете ги в тавичка, в която сте сипали останалото сгорещено олио, запечете ги от всички страни около 10 мин., като при обръщането не ги набождайте с вилица, за да не изтекат соковете им.

В мазнината от печенето прибавете брашното, маслото и малко вода, бъркайте и като леко се сгъсти, полейте с получения сос подредените в поднос бифтеци, върху всеки от които сте поставили по едно от пържените яйца на очи.

Поднесете бифтеците с пържени картофи, горчица и кетчуп.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: