Начин на приготвяне
Разделете месото на 4 парчета по 150 г, с тъпата страна на ножа леко ги начукайте, поръсете ги с черен пипер, сложете ги в порцеланов съд, полейте ги с част от олиото и ги оставете за 2 часа на хладно.
След което ги посолете, сложете ги в тавичка, в която сте сипали останалото сгорещено олио, запечете ги от всички страни около 10 мин., като при обръщането не ги набождайте с вилица, за да не изтекат соковете им.
В мазнината от печенето прибавете брашното, маслото и малко вода, бъркайте и като леко се сгъсти, полейте с получения сос подредените в поднос бифтеци, върху всеки от които сте поставили по едно от пържените яйца на очи.
Поднесете бифтеците с пържени картофи, горчица и кетчуп.