Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Кайма»Кюфтета»Немски телешки бифтек

Немски телешки бифтек

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k968957
Немски телешки бифтек1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
45 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
85 мин.
Порции
6

Необходими продукти

  • телешко филе - 1 кг
  • масло - 250 г
  • яйца - 8 бр.
  • праз лук - 1 стрък
  • галета - за овалване
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смилане месото в машинка два пъти и към него прибавяме 2 яйца, 100 г размекнато масло, предварително наситнения и изпържен праз, сол и черен пипер.

Омесваме добре каймата и я оформяме на кръгли кюфтета, овалваме ги в галета и ги пържим в сгорещеното масло.

Сервираме бифтеците, като върху всеки поставим по едно изпържено на око яйце и гарнитура по избор - салата, пържен лук, картофено пюре и др.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: