Начин на приготвяне
Разбийте яйцата, прясното мляко и брашното до получаване палачинкова смес. Загрейте фурната и сложете тава с незалепващо покритие (около 26 см диаметър) заедно с маслото в печката.
Щом маслото се разтопи, я извадете и я наклонете, за да се разпредели равномерно навсякъде. Излейте палачинковото тесто и сложете да се пече за 15-тина минути.
Получава се 1 голяма палачинка, а по желание може да приготвите и повече. Поднесете немските палачинки със сладка или солена плънка по желание.
Особено вкусни стават със сладко от къпини или сладко от боровинки и поръсени с пудра захар.
Коментари
Тази смес само за една (голяма) палачинка ли е? Питам, защото не мога да разбера, а рецептата ми допада :)