Начин на приготвяне
Гъбите се сваряват и се нарязват на ситно. Прави се светла запръжка от 2 равни суп.лъж. брашно и 4 - 5 лъж. масло. Прибавят се гъбите и пресния лук, посоляват се, поръсват се с черен пипер и се позапържват леко. Налива се 1 ч.ч. мляко и малко от отварата на гъбите, за да се получи гъсто пюре. Посипва се със ситно нарязан магданоз.
Приготвя се палачинково тесто и се изпържват (изпичат) палачинки. Нареждат се в малка тавичка, като помежду им се маже от гъбеното пюре и се стърже по малко кашкавал. Отгоре се настъргва повече кашкавал. Тук - там се слагат парченца масло. Палачинките се заливат с 1 чаша прясно мляко, разбито с 2 яйца, надупчват се с вилица и се пекат до порозовяване.
Коментари