Палачинки с гъби

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k3228k
30/06/2008
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
50 мин.
Порции
6 бр.
"Рецепта, която ще ви изненада"

Необходими Продукти

  • гъби - пресни 500 гр.
  • брашно - 2 с.л.
  • масло - 4 - 5 с.л.
  • сол
  • черен пипер
  • прясно мляко - 1 ч.ч.
  • магданоз
  • зелен лук
  • кашкавал
  • яйца - 2 бр.
  • палачинки - 5 - 6 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Гъбите се сваряват и се нарязват на ситно. Прави се светла запръжка от 2 равни суп.лъж. брашно и 4 - 5 лъж. масло. Прибавят се гъбите и пресния лук, посоляват се, поръсват се с черен пипер и се позапържват леко. Налива се 1 ч.ч. мляко и малко от отварата на гъбите, за да се получи гъсто пюре. Посипва се със ситно нарязан магданоз.

Приготвя се палачинково тесто и се изпържват (изпичат) палачинки. Нареждат се в малка тавичка, като помежду им се маже от гъбеното пюре и се стърже по малко кашкавал. Отгоре се настъргва повече кашкавал. Тук - там се слагат парченца масло. Палачинките се заливат с 1 чаша прясно мляко, разбито с 2 яйца, надупчват се с вилица и се пекат до порозовяване.

Рейтинг

4.3
56
42
31
21
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Monika Ivanova
Monika Ivanova
много вкусно звучи - мисля че ако млякото се замени със сметана ще още по-примамливи
09.05.2016 07:05