Начин на приготвяне
Гъбите се почистват, измиват се и се нарязват. Задушават се в половината от маслото заедно със ситно нарязания лук, щипка сол и 2–3 супени лъжици гореща вода.
Когато омекнат и останат само на мазнината, се оттеглят от огъня и се наръсват с черен пипер и магданоз.
Плънката се разпределя върху изпържените палачинки, които се завиват на рула и се нареждат една до друга в малка, намазана с мазнина тавичка.
Прави се сос Бешамел от останалото масло и брашното, разрежда се със студеното мляко, посолява се на вкус и се застройва с яйцата.
Със соса се заливат подготвените палачинки.
Пекат се в загрята фурна, докато заливката се зачерви.
Наръсва се кашкавалът и запеканката се слага отново във фурната 2 – 3 мин., за да се разтопи кашкавалът.
Ястието Пълнени палачинки с гъби се поднася топло със салата по избор.