Бифтек

IlariaIlaria
Новак
59762531
Бифтек1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
6
"Сочен бифтек за истинските ценители на месото"

Необходими продукти

  • бон филе - 1 кг телешко или свинско
  • черен пипер
  • сол
  • бульон - 1 ч.ч. месен
  • масло - 3 с.л.
  • яйца - 6 бр.
  • хрян
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изчистете бон филето и го нарежете на парчета. Леко го изтънете с дръжката на ножа и го овкусете със сол и пипер от едната страна.

От другата страна го намажете с белтък. Закръглете парчетата, за да се получи овална форма. Изпържете филето в маслото с малко черен пипер.

Подреждайте готовите бифтеци в чинии и ги покривайте с по 1 изпържено яйце. Поръсете с малко настърган хрян.

В тигана долейте бульона, оставете да поври, прецедете и полейте върху всеки бифтек от соса.

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: