Начин на приготвяне
В тенджера с 1 с.л. затоплено олио, сложете каймата и я пържете на тих огън, докато покафенее, след което я подправете с изчистената и ситно нарязана чушка и я пържете още 2-3 мин.
Прибавете нарязаните на парченца домати и доматеното пюре и оставете сместа да поври 10-15 мин., докато се сгъсти.
В тиган с останалото олио запържете нарязания на ситно лук и чесън за около 5 мин. и го сипете при каймата.
Добавете отцедения и подсушен боб, настъргания кашкавал, черен пипер и сол на вкус и бъркайте, докато получите еднородна смес.
Смесете брашното, солта и бакпулвера, добавете маслото и половината от настъргания кашкавал, направете дупка в средата на сместа, чукнете в нея яйцето, сипете млякото и замесете тесто.
Изсипете го в йенска тенджера или гювеч, покрийте го със сместа от боб и кайма, по края поръсете със счуканите орехи и посипете с останалия кашкавал.
Печете ястието в предварително загрята на 190 градуса фурна около 20-25 мин.