Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Свинско с кисело зеле и вино

Свинско с кисело зеле и вино

IlariaIlaria
Новак
59762531
Свинско с кисело зеле и вино1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
150 мин.
Общо
175 мин.
Порции
4-5

Необходими продукти

  • свинско месо - 800 г
  • зеле - 1 бр. кисела зелка
  • вино - 2 ч.ч.
  • чушки - 2 бр. люти
  • мас - 1/2 ч.ч.
  • зелев сок - 1/2 ч.ч.
  • червен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете свинското месо на средно големи парчета. Поръсете го със сол и червен пипер. Нарежете киселото зеле на ивички.

В глинен съд започнете да редите пласт зеле и пласт месо, като между тях сложете лютите чушки. Поръсете с червен пипер, залейте с разтопената мас, виното, зелевия сок и малко топла вода.

Покрийте с няколко цели зелеви листа и захлупете съда. Задушавайте на умерена фурна до готовност.

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: