Ezine.bg»Рецепти»Основни Ястия»Кисело зеле със свинско и наденички

Кисело зеле със свинско и наденички

Мария СимоваМария Симова
Копирайтър
2941k4k8762
Кисело зеле със свинско и наденички
Снимка: Мария Симова
1 / 2
17/01/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
4
"Понеже свинското ни е малко, решихме да добавим и наденички към киселото зеле, супер се получи"

Необходими Продукти

  • кисело зеле - 1 средна по големина глава
  • свинско месо - 500 г
  • сурова наденица - 4 бр.
  • лук - 1 глава
  • олио - 6 - 7 с.л.
  • червен пипер - 1 с.л.
  • черен пипер - на вкус
  • сминдух - 3 - 4 шушулки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте, прецедете и нарежете киселото зеле и месото поотделно. Нарежете лука на ситно и го поставете в тенджера заедно с месото, черния пипер и олиото, да се задуши за 10 минути.

Добавете зелето, червения пипер, шушулките сминдух, 1 ч.ч. вода и варите при затворен капак на тенджерата, докато водата се изпари. Прибавете много добре измития ориз и разбъркайте.

Сипете ястието в тава с капак, наредете наденичките отгоре и налейте 1, 5 ч.ч. топла вода, затворете капака на тавата.

Поставете ястието кисело зеле със свинско и наденички в предварително загрята на 160 градуса фурна и печете за 30 минути. Премахнете капака и допичате за 10 минути до лек загар на наденичките.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: