Ezine.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Пържоли»Задушени пържоли с чесън

Задушени пържоли с чесън

EfrosiaEfrosia
Джедай
5062k113k
Задушени пържоли с чесън1 / 2
06/06/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
140 мин.
Порции
3-4

Необходими Продукти

  • свинско месо - 800 г вратни свински
  • чесън - 1 глава
  • захар - 2 с.л.
  • оцет - 60 мл бял винен
  • бяло вино - 200 мл сухо
  • олио - 2 с.л.
  • сол
  • черен пипер - прясно смлян
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Начукайте хубаво свинските пържоли и ги поръсете обилно със сол и черен пипер. Подредете ги в намазнена тава и разпределете около тях почистените и леко сплескани с дръжката на ножа скилидки чесън.

Полейте със струйка олиото, поръсете свинското със захар и залейте с оцета и виното. Покрийте тавата с

алуминиево фолио или капак.

Сложете пържолите да се пекат в предварително загряна на 170 градуса за около 90 минути и махнете фолиото.

Допечете, докато се зачервят и ги обърнете. Оставете леко да се зачервят и от втората страна.

Поднесете задушените пържоли с чесън с резен лимон и гарнитура по избор.

Рейтинг

4.4
55
43
31
20
10
Дай твоята оценка: