Начин на приготвяне
Измийте пилешките пържоли и ги сложете в тавичка. Поръсете със солта и подправките. Нарежете кравето масло и го сложете отгоре върху месото.
Добавете чесъна, като го обелите, и оставите последната люспа. Налейте виното и затворете тавата с алуминиево фолио.
Поставете я в загрята фурна на 250 градуса за около 10-15 минути. Намалете след това на 180 и задушавайте пържолите за около час и половина. Махнете фолиото и запечете за около 15 минути до златисто.
В тиган сложете 3 с.л олио и запържете лука. Изчакайте да се карамелизира леко и добавете измитата, обелена ябълка, нарязана на парчета. Изчакайте да омекне и налейте виното.
Махнете след няколко минути от котлона и пасирайте всичко с пасатор. По време на процеса добавяйте по малко от сметаната, докато свърши.
Върнете на котлона, сложете сол и черен пипер. Изчакайте да заври и махнете от котлона.
Сервирайте в подходяща чиния малко от соса и отгоре по една от задушените пържоли.
Поднесете задушените пържоли с ябълки и да ви е вкусно!