Ezine.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Мезета»Задушени печурки с пресен чесън

Задушени печурки с пресен чесън

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k9259581k
Задушени печурки с пресен чесън
Снимка: Севда Андреева
1 / 2
02/05/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.

Необходими Продукти

  • печурки - 500 г
  • моркови - 1 бр.
  • чесън - 1 връзка пресен
  • лук - 1 глава
  • магданоз - 3 стръка
  • сол - на вкус
  • олио - 40 мл
  • черен пипер - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме и нарязваме гъбите на филийки, моркова, лука и чесъна - на ситно.

Загряваме олиото и нето запържваме морковите и лука за кратко, прибавяме гъбите и задушаваме под капак.

Добавяме чесъна и овкусяваме на вкус със сол и черен пипер.

Сервираме поръсени с наситнен магданоз.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: