Ezine.bg»Рецепти»Салати»Мезета»Печурки с чесън и масло

Печурки с чесън и масло

ЗориЗори
Новак
1715465k
Печурки с чесън и масло
Снимка: Зори
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
25 мин.
Порции
2
"Вкусни гъбки с масло и чсън"

Необходими продукти

  • бейби печурки - 500 г
  • зехтин - 2 с.л.
  • масло - 40 г
  • чесън - 5 скилидки
  • прясна мащерка - 3 - 4 клонки
  • пресен копър - 1 връзка
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете гъбите, нарежете ги на половинки и ги запържете в дълбок тиган с незалепващо покритие. Овкусете ги със сол и черен пипер.

Затворете ги с капак и ги гответе още около 15 минути, докато водата от тях се изпари.

Добавете към тях нарязания на тънки филийки чесън и мащерката.

Разбърквайте вкусното мезе често.

Изсипете го в чиния и го поръсете с копър, още чесън и чаша бяло вино.

Печурките с чесън и масло са много вкусни.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: