Ezine.bg»Рецепти»Сандвичи»Брускети»Брускети с масло и чесън

Брускети с масло и чесън

Брускети с масло и чесън
Снимка: Албена Асенова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
15 мин.
Порции
6
"Апетитни брускети с масло и чесън - ей така си ги хапваме, с усмивка"

Необходими продукти

  • франзела - 1 бр.
  • краве масло - 2 с.л.
  • зехтин - 1 с.л.
  • чесън - 3 скилидки
  • магданоз - 7 стръка
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа се смесват размекнатото масло заедно със зехтина (най-добре екстра върджин).

Прибавят се нарязаният на ситно магданоз, счуканите скилидки чесън и сол на вкус.

Всичко се обърква до еднородна кремообразна смес.

Франзелата се нарязва по възможност на тънки филийки леко по диагонал.

Филийките се намазва с подготвената смес и подреждат в тава покрита с хартия за печене.

Класическите брускети се пекат в предварително загрята на 200 градуса фурна за около 8-10 минути.

Перфектните брускети са тънки и хрупкави.

Брускетите с масло и чесън могат да се сервират с парченца домат, сирене, риба или нещо друго по собствен избор.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: