Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Карантия»Мезета»Пилешки сърца в масло с чесън

Пилешки сърца в масло с чесън

Аника ВойтАника Войт
Експерт
2088171k1
Пилешки сърца в масло с чесън
Снимка: Аника Войт
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
3
"Пилешките сърца в масло са чудно мезе, опитайте ги!"

Необходими продукти

  • пилешки сърца - 500 грама
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • соев сос - 1/2 ч.чаша
  • масло - 1 с.л.
  • чесън - 2 скилидки
  • балсамов оцет - 1 к.чашка
  • чубрица - 1 ч.л.
  • мед - 2 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете много добре пилешките сърчица, измийте ги и ги оставете да се отцедят от излишната течност.

Кипнете вода и ги пуснете вътре, сварете ги за 20-тина минути. След това ги изплакнете и отцедете отново.

Пригответе маринатата. За целта смесете меда с оцета, соевия сос и пресованите чеснови скилидки. Разбъркайте.

В купата с маринатата сипете сърцата и разбъркайте. Приберете ги в хладилник за няколко часа.

Загрейте малко масло в тиган на умерен огън. Задушете сърцата с маринатата до готовност.

Пилешките сърца в масло са чудно мезе, опитайте ги!

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: