Начин на приготвяне
Измиите и отцедете гъбите кралски печурки.
Почистете пънчетата на гъбите, като изрежете крайчетата.
Нарежете гъбите на ивички, четвъртинки или половинки, в зависимост от големината.
Скилидките чесън нарежете на филийки.
Разтопете маслото на умерен огън в дълбок и широк тиган и в него сложете филийките чесън за около 2 минути, за да си пуснат аромата, но без да загарят.
Увеличете температурата на котлона и добавете гъбите, като ги сотирате за 3-4 минути.
Добавете ситно скълцан магданоз и кафявата захар и бъркайте, за да се карамелизира всичко за около две - три минути.
Налейте 125 мл бяло вино и соевия сос.
Намалете котлона и оставете да покъкри за 10 - 12 минути и дръпнете от огъня гъбките с масло.
Сервирайте карамелизираните кралски гъби печурки в соев сос още топли като предястие или гарнитура към месо и риба.
Добър Апетит!