Ezine.bg»Рецепти»Предястия»Гъби в масло»Кралски печурки в масло и соев сос

Кралски печурки в масло и соев сос

ЧародейкатаЧародейката
Ветеран
2209589234
Кралски печурки в масло и соев сос
Снимка: Чародейката
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
4
"Вълшебни карамелизираните кралски гъби печурки в соев сос, подходящи за гарнитура за риба и месо."

Необходими продукти

  • кралски печурки - 500 г
  • чесън - 4 скилидки
  • краве масло - 50 г
  • захар - 4 с.л., кафява
  • соев сос - 50 мл
  • магданоз - 2 - 3 с.л. едро накълцан
  • бяло вино - 125 мл
  • черен пипер - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиите и отцедете гъбите кралски печурки.

Почистете пънчетата на гъбите, като изрежете крайчетата.

Нарежете гъбите на ивички, четвъртинки или половинки, в зависимост от големината.

Скилидките чесън нарежете на филийки.

Разтопете маслото на умерен огън в дълбок и широк тиган и в него сложете филийките чесън за около 2 минути, за да си пуснат аромата, но без да загарят.

Увеличете температурата на котлона и добавете гъбите, като ги сотирате за 3-4 минути.

Добавете ситно скълцан магданоз и кафявата захар и бъркайте, за да се карамелизира всичко за около две - три минути.

Налейте 125 мл бяло вино и соевия сос.

Намалете котлона и оставете да покъкри за 10 - 12 минути и дръпнете от огъня гъбките с масло.

Сервирайте карамелизираните кралски гъби печурки в соев сос още топли като предястие или гарнитура към месо и риба.

Добър Апетит!

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: