Ezine.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Бирени Мезета»Пилешки трътки в масло и соев сос

Пилешки трътки в масло и соев сос

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
6322k324k
01/12/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
3
"Поднесете биреното мезе, полято с ароматния сос. Добър апетит!"

Необходими Продукти

  • пилешки трътки - 1 килограм
  • чесън - 3 скилидки
  • черен пипер
  • масло - 2 с.л.
  • нишесте
  • магданоз
  • вода - 100 мл
  • олио - за пържене
  • соев сос - 2 с.л.
  • оцет - 2 с.л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Кипнете вода, посолете я и сварете пилешките трътки за не повече от 10-15 минути.

Отцедете и ги оставете да изстинат. Поръсете ги със сол и черен пипер.

В тиган загрейте мааслото заедно с олиото. Добавете трътките и ги пържете до приятен тъмно-златист загар.

За соса за трътките кипнете водата със соевия сос и оцета. Сгъстете с малко количество нишесте.

Свалете от огъня и добавете към него с наситнения магданоз и пресованите чеснови скилидки

Поднесете биреното мезе, полято с ароматния сос.

Пилешките трътки в масло и соев сос са готови.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: