Задушено телешко с дюли

Задушено телешко с дюли1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
900 мин.
Общо
925 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • телешко филе - 400 г бонфиле
  • моркови - 2 бр.
  • дюли - 400 г
  • лук - 1 глава, кромид
  • магданоз - 1 връзка
  • олио - 3 с.л.
  • черен пипер - 8 - 10 зърна
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте подготвеното телешко бонфиле, подсушете го добре, нарежете го на неголеми кубчета и в тенджера с тефлоново покритие го изпържете в 2 с.л. сгорещено олио, като го разбърквате.

Залейте месото с гореща вода, така че едва да го покрива, и го задушете под капак на слаб огън около час.

Добавете измитите, обелени, почистени от сърцевината и нарязани на резени дюли, морковите, задушения в останалото олио до прозрачност наситнен лук, подправете със сол и черен пипер и задушете ястието до пълна готовност.

Прехвърлете готовото телешко задушено върху затоплено блюдо, поръсете го със ситно нарязания магданоз и го поднесете с гарнитура от варени картофи.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: