Начин на приготвяне
Загрейте фурната до 200°C.
Обелете и нарежете картофите на кръгчета или полумесеци.
В купа смесете картофите със зехтина, нарязания чесън, солта, черния пипер и две с.л. лимонов сок.
Разпределете картофите в тава застлана с хартия за печене и ги печете около 40 минути, докато станат златисти.
След като ги извадите от фурната, поръсете със натрошено фета сирене, маслини, нарязан магданоз и копър.
Върнете картофите във фурната за още 5-10 минути и запечете на горен реотан, за да се разтопи фетата леко.
Сервирайте печените картофи топли, като може да добавите още лимонов сок или зехтин за вкус. Поднесете с традиционното дзадзики или чеснов сос.
Тези ароматни картофки са подходящи като гарнитура или самостоятелна лека вечеря. Добър апетит!
Вижте също как да си направите тиквички по гръцки или класическото гръцко пастицио.