Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Агнешко месо»Агнешко със спанак и пресен лук

Агнешко със спанак и пресен лук

Марина НордМарина Норд
Новак
1k48627
Агнешко със спанак и пресен лук1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
115 мин.
Порции
10
"Поръсете с магданоз и се насладете на това ароматно агнешко"

Необходими продукти

  • агнешко месо - 800 г
  • масло - 100 г
  • зелен лук - 5 връзки
  • моркови - 3 бр.
  • целина - ¼ глава
  • спанак - 500 г
  • брашно - ½ с.л.
  • доматено пюре - 1 с.л.
  • магданоз - 1 връзка
  • червен пипер - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се нарязва и запържва в маслото. Изважда се и в мазнината се запържват нарязаните на дребно лук, целина, моркови и спанак.

Поръсва се с брашното и червения пипер. Добавя се доматеното пюре.

Месото се връща и всичко се разбърква. Залива се с топла вода и се оставя да къкри на тих огън до омекване на месото.

Ястието се поднася поръсено с магданоз.

Рейтинг

4.3
52
41
31
20
10
Дай твоята оценка: