Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Карантия»Задушени дробчета с яйца и лук

Задушени дробчета с яйца и лук

Задушени дробчета с яйца и лук
Снимка: Таня Арабаджийска
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
2
"Поръсете задушените дробчета с яйца и лук с магданоз и им се насладете в компанията на любимата алкохолна напитка"

Необходими продукти

  • пилешки дробчета - 500 г
  • яйца - 4 бр.
  • хлебчета - 4 бр. тип земелки
  • мазнина - за пържене
  • магданоз - за поръсване
  • лук - 3 глави
  • червен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете дробчетата, измийте ги и ги оставете да се отцедят добре.

Прехвърлете ги в дълбок тиган с мазнина, а след като побелеят, добавете и нарязания на ивици лук.

Задушете ги с капак за няколко минути, а след това ги пържете, докато лукът се зачерви.

Нарежете хлебчетата на кубчетата и ги добавете при дробчетата на тиган.

Овкусете ги с червен пипер на вкус.

Разбийте яйцата в малка купичка и ги изсипете в тигана. Бъркайте до готовност.

Поръсете задушените дробчета с яйца и лук с магданоз и им се насладете.

Добър апетит!

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: