Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Карантия»Бирени мезета»Пилешки дробчета с лук в тава

Пилешки дробчета с лук в тава

Пилешки дробчета с лук в тава
Снимка: Албена Асенова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
55 мин.
Порции
2
"Цяла тава с апетитни пилешки дробчета с лук - сложете я на трапезата и съберете близките си"

Необходими продукти

  • пилешки дробчета - 500 г
  • бяло вино - 100 мл
  • брашно - за овалване
  • лук - 2 глави
  • магданоз - пресен
  • черен пипер
  • олио - 3 с.л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накиснете пилешките дробчета в купа с вода за около 30 минути.

Отцедете ги след това, подсушете ги и ги оваляйте в смес от брашно и черен пипер.

Изсипете ги в леко намазнена голяма тава и около тях нарежете лук на полумесеци - поръсете го със сол.

Налейте бялото вино в тавата и я сложете във фурната на около 200 °C.

Изпечете ги първо от едната страна, а след това ги обърнете и от другата.

Накрая ги поръсете със сол и ги поднесете с прясно нарязан магданоз.

Насладете се на това вкусно бирено мезе.

Пилешките дробчета с лук в тава са много меки и крехки.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: