Ezine.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Карантия»Пилешки дробчета с лук и моркови

Пилешки дробчета с лук и моркови

Пилешки дробчета с лук и моркови
Снимка: Марияна Петрова Иванова
1 / 3
30/08/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
5

Необходими Продукти

  • пилешки дробчета - 400 г
  • лук - 1 - 2 бр.
  • чушки - по 1/2 бр. червена, зелена, жълта
  • моркови - 1 бр.
  • доматена салца - 1 с.л.
  • сол
  • черен пипер
  • чубрица
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте и изчистете дробчетата. Кипнете ги в тенджера с вода. Махнете водата, измийте дробчетата и заделете.

Чушките, предварително измити и изчистени от семките, нарежете на пръчици, заедно с моркова. Лука - на полумесеци.

Загрейте тиган с олио. Сложете чушките и моркова и пържете за около 5-6 минути. Добавете дробчетата, а след няколко минути и лука.

Изчакайте малко и сложете доматената салца и поправките. Пържете любимите дробчета на тиган до готовност и омекване на лука.

Сервирайте пилешките дробчета с лук и моркови в подходящи чинии и задължително топли.

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: