Пържен дроб по турски

Пържен дроб по турски
Снимка: станимира караджова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
90 мин.
Порции
6
"Поредната рецепта за вкусно мезенце - пържен дроб по турски"

Необходими продукти

  • телешки дроб - 400 г
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • брашно - 100 г
  • сол - на вкус
  • олио - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За този пържен дроб по турски робът се нарязва на филийки с дебелина 1.5см. и се почиства от ципите.

След това се изкисва за 1 час в студена вода.

Като се извади от водата, се подсушава с кухненска хартия.

Парчетата се овалват в брашно и се изпържват в горещо олио за по 2 мин. от всяка страна.

Много е важно да не се привържа черният дроб на тиган.

Вадят се върху домакинска хартия и пърженият телешки дроб се поръсват със сол и черен пипер.

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Турците ядат ли свинско?
08.03.2024 22:44