Пържен дроб със сметанов сос

Георги ЧечевГеорги Чечев
Новак
3361k232
Пържен дроб със сметанов сос1 / 2
09/04/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
50 мин.
Порции
5
"Чуден пържен дроб със сос се получи - ето така"

Необходими Продукти

  • свински дроб - 1 кг или телешки
  • растително масло - 2/3 ч.ч.
  • краве масло - 5 с.л.
  • кромид лук - 2 глави големи
  • доматено пюре - 1 с.л.
  • брашно - 3 с.л.
  • сметана - 300 г
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме свинския черен дроб от ципи и кръвоносни съдове, измиваме хубаво и нарязваме на ивички.

Ивичките свински черен дроб омесваме с брашно и ги изпържваме в загрятото растително масло до светлокафяв цвят.

Отделно в кравето масло и малко вода задушаваме до омекване нарязания на дребно кромид лук. Размиваме брашното с вода и го смесваме с доматеното пюре. Разреждаме с още малко вода, ако е необходимо и прибавяме към лука.

Посоляваме соса, подправяме го със смления черен пипер и го задушаваме около 5-6 минути. След това махаме от огъня и застройваме със сметаната.

При сервирането заливаме пържения свински дроб с вкусен сметанов сос и го гарнираме с варени картофи, полети с разтопено краве масло и поръсени с дребно нарязан магданоз.

Превъзходен пържен дроб със сметанов сос за нашата трапеза.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: