Начин на приготвяне
Почистваме свинския черен дроб от ципи и кръвоносни съдове, измиваме хубаво и нарязваме на ивички.
Ивичките свински черен дроб омесваме с брашно и ги изпържваме в загрятото растително масло до светлокафяв цвят.
Отделно в кравето масло и малко вода задушаваме до омекване нарязания на дребно кромид лук. Размиваме брашното с вода и го смесваме с доматеното пюре. Разреждаме с още малко вода, ако е необходимо и прибавяме към лука.
Посоляваме соса, подправяме го със смления черен пипер и го задушаваме около 5-6 минути. След това махаме от огъня и застройваме със сметаната.
При сервирането заливаме пържения свински дроб с вкусен сметанов сос и го гарнираме с варени картофи, полети с разтопено краве масло и поръсени с дребно нарязан магданоз.
Превъзходен пържен дроб със сметанов сос за нашата трапеза.