Начин на приготвяне
Наситнете лука и моркова, след което ги задушете в половината от загрятото масло. Когато зеленчуците омекнат, добавете към тях горчицата, каймата и посочените подправки.
Когато се позапържи каймата, добавете доматеното пюре. Разбъркайте и задушавайте на умерен огън около 15 минути.
Нарежете патладжана на шайби, посолете го и оставете да си пусне горчилката. Измийте и го подсушете старателно.
В останалото масло запържете патладжана.
Нарежете доматите, чушките и тиквички на шайбички.
Пригответе си дълбока тава. Намазнете дъното и започнете да редите продуктите - ред патладжани, кайма, ред пипер, домати и накрая ред тиквички.
Сипете малко топла вода и покрийте тавата с фолио.
Загрейте фурната на 180 градуса и печете мусаката около 50 минути.
Разбийте заедно киселото мляко с яйцата, брашно и настърганото сирене и кашкавал.
Залейте мусаката, махнете фолиото и запечете до апетитен загар.
Мусаката по турски с тиквички и патладжани е готова.