Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Карантия»Задушени воденички с лук

Задушени воденички с лук

ГеновеваГеновева
Копирайтър
2521k1k3
Задушени воденички с лук2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
2
"Винаги бихме избрали едни воденички с лук за мезенце"

Необходими продукти

  • воденички - 500 г пилешки
  • лук - 6 - 7 големи глави
  • сол
  • черен пипер
  • соев сос
  • бяло вино - 150 мл
  • олио
  • универсална подправка - за пиле на Маги
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Воденичките се почистват и измиват. След това ги слагаме да се сварят в тенджера под налягане за 20 минути. Когато са готови, ги прецеждаме от водата. Белим лук и го режем на едри полумесеци.

Слагаме мазнината в дълбок тефлонов тиган, когато се сгорещи олиото слагаме воденичките. Разбъркваме ги и добавяме виното, след което захлупваме с капак и оставяме така за 2-3 минути.

Добавяме лукът, разбъркваме, поливаме обилно лука и воденичките със соевия сос и затваряме с капака отново, оставяме да се задуши на слаб огън, разбъркваме периодично.

Когато лукът омекне, махаме от котлона воденичките и ги овкусяваме със сол, черен пипер и подправката за пиле.

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: