Начин на приготвяне
Почистете воденичките, измийте ги със студена вода, разрежете всяка на 3 парченца, сложете ги в тенджера и ги варете в подсолена вода до готовност.
В тиган сгорещете 50 г масло и изпържете ситно нарязания лук, докато леко пожълтее, добавете настърганите на едро ренде моркови и пържете още 2-3 мин, като разбърквате често.
Затоплете останалото масло в дълбока тенджера, сипете нарязаното на ивички зеле, запържете го при непрекъснато бъркане 3-4 мин и налейте 100 мл от бульона, в който са врели воденичките.
Прибавете почистените от дръжките и семената и нарязани на тънки лентички чушки и задушените лук и моркови, поръсете с червения пипер, солта и кимиона и гответе още 10 мин.
Добавете воденичките, долейте (ако се налага) още малко от бульона, задушавайте ястието, докато зелето стане готово, и го сервирайте, поръсено със ситно нарязания магданоз.