Начин на приготвяне
За нашите гриловани зеленчуци избираме 4 броя малки и млади тиквички (да нямат семе), измиваме ги и ги нарязваме на тънки ивици (по дължина на тиквичката, на половин сантиметър дебелина). Нарязаните тиквички осоляваме и капваме няколко капки олио.
В грил тиган поставяме тиквичките, печем за 3 минути от едната страна и още 1 от другата. През това време си подготвяме морковите, избираме 5 сравнително еднакви по дължина моркова, обелваме ги, след това ги измиваме и нарязваме отново на ивици.
Ако морковът е по-дълъг, може да разделим по средата. Щом купата от тиквички е празна, прибавяме в нея морковите и повтаряме процеса - сол, олио, разбъркване, печене. Стигаме до лука, хубаво е да са възможно най-едрите глави.
Обелваме ги и измиваме добре, след това ги нарязваме на кръгчета около сантиметър. Щом морковите свършат, в купата прибавяме няколко капки олио и сол, за вкус, но не разбъркваме.
Печем и през това време си подготвяме чушките. Аз имах две чушки и камби, измиваме ги почистваме от семето, режем чушките на четири, а камбито нарязах на осем, защото беше голямо.
Посоляваме, използваме олиото останало в купата и печем. Щом зеленчуците са гриловани, ги оставяме да изстинат.
Правим си дресинга, като измием количеството копър и го нарязваме на ситно, към него добавяме скилидките чесън, и те нарязани на ситно или пресовани с преса за чесън.
Изсипваме четири лъжици олио и същото количество оцет, разбъркваме. Всеки сам слага дресинга върху зеленчуците.