Начин на приготвяне
Тиквичките се измиват и без да се белят, се нарязват по дължина на филии. Нареждат се върху памучна кърпа и отгоре се покриват със втора. Оставят се за 30 минути.
След това се намазват с четка с малко олио и се изпичат върху добре загрята скара и от двете страни. Веднага след като се изпекат, се поръсват със ситно нарязан чесън и скълцани пресни листа мента, сол и черен пипер и се завиват на розички.
Киселото мляко се разбива със зехтина, добавя се малко сол и черен пипер на вкус, скълцан чесън, смлените орехи и синап, накълцан на ситно копър.
Разбърква се хубаво и се разпределя в порционни чинии. В така овкусеното кисело мляко се поставят розичките от гриловани тиквички. Готовата млечна салата се гарнира с мента.
Добър апетит с Млечна салата с гриловани тиквички и мента!