Начин на приготвяне
Почистени воденички се варят в подсолена вода до готовност за 40 минути. Изваждат се и нарязваме на парчета, като бульонът се прецежда.
Почистват се зеленчуците, лукът се реже на ситно, морковът се рендосва на едро, чушката на ленти.
В тиган се загрява олио, запържват се зеленчуците с щипка сол да омекнат. Прибавяме воденичките да се запържат и те, добавяме и ориз, като се разбърква за още 2-3 минути.
Налива се чаша по чаша от прецедения бульон и дафинов лист. Овкусява се с подправки.
Готви се на тих огън, като често се разбърква до готовност на ориза.
Ако има нужда, се долива още бульон.
Сервираме гозбата поръсена с чубрица и щипка черен пипер.