Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Карантия»Ориз на тиган»Воденички с ориз и зеленчуци

Воденички с ориз и зеленчуци

ВИОЛЕТА МАТЕВАВИОЛЕТА МАТЕВА
Експерт
4291k1k5
Воденички с ориз и зеленчуци
Снимка: ВИОЛЕТА МАТЕВА
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
2

Необходими продукти

  • воденички - 500 г
  • ориз - 1 в.ч.
  • олио - 3 - 4 с.л.
  • лук - 1 бр.
  • моркови - 1 бр.
  • сол
  • черен пипер
  • чубрица
  • дафинов лист - 2 бр
  • червени чушки - 1 малка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистени воденички се варят в подсолена вода до готовност за 40 минути. Изваждат се и нарязваме на парчета, като бульонът се прецежда.

Почистват се зеленчуците, лукът се реже на ситно, морковът се рендосва на едро, чушката на ленти.

В тиган се загрява олио, запържват се зеленчуците с щипка сол да омекнат. Прибавяме воденичките да се запържат и те, добавяме и ориз, като се разбърква за още 2-3 минути.

Налива се чаша по чаша от прецедения бульон и дафинов лист. Овкусява се с подправки.

Готви се на тих огън, като често се разбърква до готовност на ориза.

Ако има нужда, се долива още бульон.

Сервираме гозбата поръсена с чубрица и щипка черен пипер.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: