Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Карантия»Бирени мезета»Пържени пилешки воденички и пилешки дробчета

Пържени пилешки воденички и пилешки дробчета

Илияна ДимоваИлияна Димова
Копирайтър
148575563
Пържени пилешки воденички и пилешки дробчета
Снимка: Илияна Димова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
65 мин.
Порции
3

Необходими продукти

  • воденички - 800 г пилешки
  • дробчета - 600 г пилешки
  • лук - 2 бр.
  • къри
  • черен пипер
  • соев сос - 1 с.л.
  • червен пипер - 1 к.л. сладък
  • масло - 1 с.л. краве
  • олио - 1/2 к.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме и измиваме хубаво пилешките воденички и пилешките дробчетата. Слагаме дробчетата в тенджера и заливаме с вода. Варим 5-10 минути и изваждаме от водата, да се отцеждат. Слагаме и воденичките в тенджера с вода и сваряваме, докато омекнат (35-45 минути приблизително).

Проверяваме дали са хубаво сварени и тогава отцеждаме от водата. (При необходимост варим, докато омекнат). Наливаме олио (1/2 к.ч.) в по-голям тиган или тенджерка и слагаме воденичките да се запържват.

Прибавяме към тях, почистен и нарязан на парчета лук (2 бр.). Подправяме с черен пипер на вкус, къри подправки на вкус и соев сос (1 с.л.). Пържим, като разбъркваме периодично.

Слагаме и малко краве масло. По време на запържването на воденичките, прибавяме и сварените дробчета. Когато и те се позапържат, заедно с воденичките и лука, ръсваме червен пипер (1 к.л.).

Може да ръснем и малко лют червен пипер.Разбъркваме няколко пъти и дръпваме от котлона. При сервиране, може да сложим още соев сос. Поднасяме като мезе за бира!

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: