Начин на приготвяне
Пилешките дробчета стават винаги много вкусни във Еър фрайър. Отвън са добре изпечени, а отвътре - сочни, и е много лесно приготвянето им!
Нарязвате си лук, чесън и дробчетата на две и добавяте няколко вкусни подправки, за по-малко от 8 минути сте готови.
Предлагам ви два варианта за приготвянето на пилешките дробчета.
Първо, измиваме добре дробчетата и ги подсушете.
Овкусете ги със сол черен пипер и поръсете със царевично нишесте.
Наредете дробчетата на решетката на уреда и печете за 6 минути на 180°C . След това отворете извадете дробчетата. Напръскайте дъното (1 с.л. олио) на въздушния фритюрник с незалепващ спрей, ако имате такъв, и разпределете готовите дробчета по дъното му, добавете нарязаните лук чесън и подправки Разбъркайте ги.
Печете пилешките дробчета в еър фрайър още две минути на 180°C. Проверете все пак вашия уред, може да е необходима още минутка - до готовност на зеленчуците.
Другия вариант е да намазните купата на уреда и да сложите всичко заедно. Смесете отново добре всички зеленчуци и овкусените дробчета и подправките.
Гответе отново 6 минути, като проверите, ако е необходимо, готвите още една-две минути.
При този вариант можете върху решетката да запечете картофки, нарязани на кубчета. Насладете се!
Вижте също как да си направите пържоли в еър фрайър или любимите шницели в еър фрайър.
Коментари