Задушен телешки дроб

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k1k
Задушен телешки дроб1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • телешки дроб - 1 кг цял
  • естрагон - 1 клонка
  • лук - 2 глави
  • оцет - 90 м винен
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • сметана - 280 мл
  • прясно мляко - 90 мл
  • масло - 60 г
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете половината естрагон и го сложете в тиган заедно с оцета, лука и пипера.

Загрейте и оставете оцета почти да се изпари, след което добавете сметаната и млякото.

Щом се редуцира сместа я прецедете и махнете от огъня. Сварете на пара дроба, под който сте наредили останалия естрагон.

След 10-15 минути го махнете от огъня, овкусете със сол и пипер и го сложете в загрята чиния.

Загрейте соса отново и разтопете в него маслото. Поръсете дроба със соса и сервирайте.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: