Начин на приготвяне
Измиваме телешки джолан и леко го запържваме в нагорещена мазнина, след което го изваждаме. В същата мазнина задушаваме с малко вода нарязаните на дребно кромид лук, морков и целина и скилидките чесън. Когато поомекнат, прибавяме нарязаните домати, половината количество вино, дафиновите листа, кима, черния пипер и солта.
Връщаме отново телешкия джолан в съда и задушаваме ястието на тих огън, като непрекъснато доливаме вода. Когато месото стане почти готово, прибавяме едро нарязаните картофи.
Продължаваме да задушаваме до пълното омекване на месото и картофите. След това изваждаме задушения джолан. По желание за апетитна коричка отгоре, можем леко да го обработим с мини готварска горелка.
Пасираме соса, сгъстяваме го с размитото в студена вода брашно, подправяме го с кравето масло и с останалото вино. След като поври 4-5 минути, го изсипваме върху месото или пък при сервирането го поливаме върху порциите месо. Поръсваме отгоре с дребно нарязания магданоз.
Поднасяме вкусния задушен телешки джолан със зеленчуци.