Ezine.bg»Рецепти»Риба»Печена риба»Костур с доматен сос на фурна

Костур с доматен сос на фурна

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Новак
8822k17k
Костур с доматен сос на фурна4 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
70 мин.
Порции
3
"Пригответе вкусен доматен сос към костура на фурна и сервирайте"

Необходими продукти

  • риба - 400 г филе от костур
  • доматено пюре - 350 г
  • червено вино - 70 мл
  • лук - 1/2 глава
  • праз - 1 малък стрък
  • чесън - 2 скилидки
  • зехтин - 10 с.л.
  • каперси - 40 г
  • черен пипер - 2 щипки
  • риган - 2 щипки
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете рибното филе на по-малки парченца и ги почистете от кожата с остър нож.

Нарежете лука и праза на ситно и ги запържете в тиган с няколко лъжици зехтин.

След няколко минути добавете ригана и чесъна. Разбъркайте.

Изсипете доматеното пюре, 1 к.ч. вода и виното.

Бъркайте за няколко минути, докато се изпари алкохолът.

Овкусете соса със сол и черен пипер, добавете и каперсите и го махнете от котлона.

Прехвърлете доматения сос в тава и налейте към него 100 мл вода.

Наредете отгоре рибните филета, поръсете ги със зехтин, сол и риган и ги сложете да се печат за около 30 минути.

Сервирайте печената риба с хубаво бяло вино.

Насладете се на този вкусен костур с доматен сос на фурна.

Добър апетит!

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: