Начин на приготвяне
Червените чушки се изпичат, обелват и почистват от дръжки и семки. В случая аз използвах замразени печени чушки.
Лукът и чесънът се почистват и задушават в малко мазнина. Щом омекнат, се прибавя брашното. След кратко разбъркване се добавят нарязаните домати (в моят случай консервирани). Щом сосът заври, се овкусява със сол, малко захар, сух босилек и риган.
Дъното на тавичка се намазнява и отгоре се подреждат печените чушки. Поръсва се малко сол, след което върху чушките се излива доматеният сос.
Тавичката с чушки с доматен сос се поставя във фурна и ястието се пече на 200 градуса за около 30 минути. Готовите печени чушки с доматен сос на фурна се поръсват с нарязан на дребно пресен магданоз.