Ezine.bg»Рецепти»Риба»Рибни кюфтета»Рибни кюфтета с плънка в гъбен сос

Рибни кюфтета с плънка в гъбен сос

Марина НордМарина Норд
Новак
1k48627
Рибни кюфтета с плънка в гъбен сос1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
6

Необходими продукти

  • риба - 800 г но филе
  • олио - 100 мл
  • лук - 2 глави
  • домати - 5 бр.
  • кисели краставички - 4 бр.
  • гъби - 100 г
  • хляб - 2 филии
  • сланина - 50 г
  • чушки - 3 бр.
  • магданоз - ½ връзка
  • сол - ½ ч.л.
  • черен пипер - ½ ч.л.
  • галета - 30 г
  • брашно - 20 г
  • масло - 20 г
  • яйца - 2 бр.
  • лимони - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Рибното филе се измива, нарязва се на парченца и заедно със сланината се смила. Каймата се осолява, добавят се накиснатият и изцеден хляб, 1 яйце и черният пипер. Разбърква се добре и се оставя за половин час на студено.

От каймата се късат парчета и се сплескват на мокра дъска. Напълват се с плънка от ситно нарязани и запържени в мазнина домати, чушки и кисели краставички, накълцан магданоз и нарязано на дребно сварено яйце.

Оформят се елипсовидни кюфтета, овалват се в брашно, поръсват се с галета и се нареждат в намазана с мазнина тава. Запичат се в умерена фурна и когато са готови, се заливат със сос, приготвен от нарязаните гъби, запържени в мазнина, брашното и лимонов сок.

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

никнай
никнай
Някаква си ала бала.
Незнам колко трябва да си извратен че да разсипваш филето за да направиш някакъв бъркоч.
С продуктите можеш да направиш едно много хубаво панирано филе с лечо върху канапе.
06.02.2016 23:40