Начин на приготвяне
Рибното филе се измива, нарязва се на парченца и заедно със сланината се смила. Каймата се осолява, добавят се накиснатият и изцеден хляб, 1 яйце и черният пипер. Разбърква се добре и се оставя за половин час на студено.
От каймата се късат парчета и се сплескват на мокра дъска. Напълват се с плънка от ситно нарязани и запържени в мазнина домати, чушки и кисели краставички, накълцан магданоз и нарязано на дребно сварено яйце.
Оформят се елипсовидни кюфтета, овалват се в брашно, поръсват се с галета и се нареждат в намазана с мазнина тава. Запичат се в умерена фурна и когато са готови, се заливат със сос, приготвен от нарязаните гъби, запържени в мазнина, брашното и лимонов сок.
Коментари
Незнам колко трябва да си извратен че да разсипваш филето за да направиш някакъв бъркоч.
С продуктите можеш да направиш едно много хубаво панирано филе с лечо върху канапе.