Начин на приготвяне
Първо изпечете патладжаните и чушките на грил тиган или обикновен тиган. Охладете и ги обелете. Отцедете за кратко върху кухненска хартия.
В купа сипете наситнените копър, чесън и лук. Добавете и ситно нарязаните чушка и патладжани. Чукнете в сместа яйцето, овкусете със сол и разбъркайте.
Добавете от галетата, за да се получи гъста смес. Оставете я да почине в хладилник за 10-тина минути.
Загрейте в тиган малко олио. Гребвайте с лъжица от сместа и сипвайте в тигана. Леко притиснете и изпържете зеленчуковите кюфтета на умерен огън.
Щом се запържат от едната страна, внимателно ги обърнете и от другата. Сервирайте с чеснов сос или сос по избор.
Патладжанените кюфтета с чушки са много вкусни.