Начин на приготвяне
Приготвя се първо оризът, като запържваме лука в сгорещено олио, когато се зачерви, добавяме моркова и една чушка, нарязани на кубчета.
Когато омекнат зеленчуците, добавяме измития ориз и запържваме и него. Добавяме червен пипер, разбъркваме и добавяме малко вода и доматен сос около 5-6 с.л., оставяме да поври оризът. Когато течността се е изпарила, махаме от котлона и овкусяваме със сол, черен пипер и чубрица.
В продълговата тава редим най-отдолу нарязаните на колелца домати, посоляваме ги, поръсваме ги със сух чесън на вкус и чубрица.
Отгоре върху доматите редим пълнените чушки една по една, като сме ги изтърбушили, измили и надупчили с вилица и като сме ги напълнили със приготвения вече ориз.
След като сме напълнели чушките, отгоре нарязваме от доматите, ако са ни останали парчета, и наливаме с вода до половината.
Печем във фурната, а като се запекат чушките от едната страна, ги обръщаме и когато се запекат и от другата и оризът също е готов, приготвяме заливката за пълнени чушки.
Тя се приготвя, като разбием яйцата и киселото мляко с помощта на телена бъркалка, добавете и щипка сол за вкус.
Залейте чушките и печете, докато се запече заливката.
Да ви е сладко!