Начин на приготвяне
Почистете чушките, попарете ги с вряла вода и ги оставете хубаво да се отцедят.
Отрежете капачета на доматите и с помощта на лъжичка издълбайте част от сърцевината.
Измития ориз сварете до полуомекване в подсолена вода, след което го прецедете.
Скълцайте лука и го запържете в олио, добавете каймата, ориза, 1 яйце, скълцан магданоз, подправки на вкус и разбъркайте добре.
Напълнете чушките и доматите и ги подреждайте направо върху намазнена тава.
Загрейте олио и запържете брашното, разредете с вода и бъркайте, след което добавете сърцевината от доматите, която сте наситнили. Кипнете и залейте върху пълнените чушки и домати. Отгоре разпределете парченца масло и сложете да се изпече в умерено загряна фурна.
Когато чушките са готови, разбийте яйцето със сметана и сол и залейте в тавата. След малко извадете ястието от печката.